Csikós tokány

 Csikós tokány 

 A pörkölthöz: 

 1 kg sertéscomb

 100 g füstölt szalonna

 1 nagy vöröshagyma  

pirospaprika ,só, bors 

 A habaráshoz: 

 300 ml tejföl

 2-3 evőkanál liszt 

 A hagymát megtisztítom és finomra aprítom.A szalonnát apró kockákra, a húst hosszúkásra vágom. A szalonnát serpenyőbe teszem és üvegesre pirítom. Ráteszem a hagymát, fűszerezem, majd a hús következik. Amikor kezd elforrni a hús leve, felöntöm vízzel és puhára párolom. Ízlés szerint sózom, borsozom. Amint elkészült a hús, elkészítem a habarást. A tejfölt összekeverem a liszttel, és a tokány levéből kicsit hozzáadok hőkiegyenlítés miatt.Folyamatos keverés mellett hozzáadom a habarást. Kicsit még főzöm, majd tésztával tálalom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése