Csikós tokány
A pörkölthöz:
1 kg sertéscomb
100 g füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
pirospaprika ,só, bors
A habaráshoz:
300 ml tejföl
2-3 evőkanál liszt
A hagymát megtisztítom és finomra aprítom.A szalonnát apró kockákra, a húst hosszúkásra vágom. A szalonnát serpenyőbe teszem és üvegesre pirítom. Ráteszem a hagymát, fűszerezem, majd a hús következik. Amikor kezd elforrni a hús leve, felöntöm vízzel és puhára párolom. Ízlés szerint sózom, borsozom. Amint elkészült a hús, elkészítem a habarást. A tejfölt összekeverem a liszttel, és a tokány levéből kicsit hozzáadok hőkiegyenlítés miatt.Folyamatos keverés mellett hozzáadom a habarást. Kicsit még főzöm, majd tésztával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése