Temesvári sertéstokány
Hozzávalók
2 kg sertéscomb
Kb 30 dkg füstölt szalonna
2 nagy hagyma
1 tv paprika
3 paradicsom
2 üveg zöldbab
850g tejföl
Liszt
Só, bors ,pirospaprika , kömény
A húst hosszú csíkokra, a paradicsomot, paprikát, szalonnát kockára, a hagymát apróra vágom.
A szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymát. Ezután hozzáadom a paradicsomot és a paprikát.
Pár perc múlva mehet bele a hús.
Fűszerezem és felöntöm vízzel.
Amikor már puhul a hús, beleteszem a zöldbabot. Készre főzöm.
A tejfölbe lisztet keverek, és besűrítem vele az ételt. Nekem most elég sok lisztet igényelt.
Galuskával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése