Temesvári sertéstokány

 Temesvári sertéstokány

Hozzávalók 

2 kg sertéscomb

Kb 30 dkg füstölt szalonna 

2 nagy hagyma 

1 tv paprika 

3 paradicsom 

2 üveg zöldbab 

850g tejföl 

Liszt 

Só,  bors ,pirospaprika , kömény 


A húst hosszú csíkokra, a paradicsomot, paprikát,  szalonnát kockára, a hagymát apróra vágom. 

A szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymát. Ezután hozzáadom a paradicsomot és a paprikát. 

Pár perc múlva mehet bele a hús. 

Fűszerezem és felöntöm vízzel. 

Amikor már puhul a hús, beleteszem a zöldbabot. Készre főzöm. 

A tejfölbe lisztet keverek, és besűrítem vele az ételt. Nekem most elég sok lisztet igényelt. 

Galuskával tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése