Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

 40 dkg lencse 

1 db vöröshagyma

 Olaj 

Pirospaprika

 Kb. 1 liter víz 

 3-4 babérlevél

 Só 

 330 g tejföl 

 2 evőkanál liszt

 Kb. 2 evőkanál mustár

 Citromlé 

 Cukor 

 A lencsét kiválogatjuk, beáztatjuk 1-2 órára. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Beletesszük a babérleveleket, sózzuk. Puhára főzzük. A tejfölbe beletesszük a lisztet, kevés főzővízzel elkeverve behabarjuk vele a főzeléket . Cukorral, mustárral és citromlével ízesítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése