Meggyes - mákos sütit készítettem ma. Nagyon gyorsan elkészíthető, bögrés recept.
Hozzávalók 1 bögre - 2.5 dl
1 bögre finomliszt
20 dkg mák
1 bögre porcukor
1 bögre tej
1 db tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál olaj
2 csipet só
40 dkg meggybefőtt (egy üveg)
1 citromból nyert citromlé (elhagyható)
1 citromból nyert citromhéj (elhagyható)
1 kávéskanál fahéj
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére
1 csomag vaníliás pudingpor
3.5 dl meggylé (a befőtt leve)
3-4 ek cukor (ízlés szerint)
fehér csokoládé (amennyit gondolunk rá, nekem fél tábla ment rá )
Elkészítés
Tészta
A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (20x30cm), megszórjuk a meggyel, és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha megsült, kivesszük, hagyjuk hűlni.
Tetejére
Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A befőttről leszűrt meggylevet a pudingporral és a cukorral a szokásos módon megfőzzük. Langyosra hűtjük. Ezután rákenjük egyenletesen a kihűlt tészta tetejére, és ráreszeljük a csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése