Mirinda szelet

 Az egyik legfinomabb túrós süti. 

 Mirinda szelet 

 Tészta: 

 6 evőkanál kristálycukor 

 6 evőkanál liszt 

 6 tojás

 1 dl étolaj

 2 evőkanál kakaópor

 1 csomag sütőpor 

 Krém:

 20 dkg margarin

 50 dkg túró 

 2 csomag vaníliás cukor

 25 dkg porcukor 

 Máz: 

 2 csomag vaníliás pudingpor

 7-8 dl Mirinda 

 A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, kakaót, végül a keményre vert fehére habját. 35×25-ös sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 fokon készre sütjük. Végezzünk tűpróbát! A pudingport megfőzzük az üdítővel, kihűtjük. a krémhez a margarint simára keverjük a kétféle cukorral és a túróval. A piskótára kenjük a túrós krémet, majd befedjük az üdítős pudinggal. Hűtőbe tesszük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése