Nem lehet abbahagyni csirke
1 kg csirkemellfilé
6 púpozott evőkanál liszt
2 púpozott evőkanál pirospaprika
1 evőkanál só
1 mokkáskanál majoranna
1 evőkanál szárnyas fűszer
1 mokkáskanál őrölt bors
Tetejére:
2 vöröshagyma
felkarikázva sajt (jelen esetben füstölt)
2 nagy doboz tejföl
4 evőkanál olaj
Aljára:
1 kg krumpli felkarikázva (az eredeti recept nem tartalmazza, én viszont nem szerettem volna a körettel külön bíbelődni)
A tepsi kikenésére:
vaj
Elkészítés:
A krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük egymás mellé. A maradék lisztet a húsra szórjuk, a vöröshagymát a tetejére karikázzuk. A tejfölt elkeverjük az olajjal, és a csirkére kanalazzuk. Lefedjük a tepsit alufóliával és a sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük róla a fóliátt, sajttal megszórjuk, és addig sütjük , míg megpirul (ez kb + 15 perc). /Az alufóliás rész el is maradhat, bevallom, most én sem takartam le, úgy sütöttem egy órán át, majd a sajttal még 15 percig)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése