Tárkonyos csirkeraguleves
kb. 70 dkg csirkemellfilé
3 ek olaj
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 karalábé
1 kisebb zeller
1 jó nagy fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
kb. 4 dl főzőtejszín (bár legutóbb csak 2 dl-t tettem bele, úgy is nagyon finom volt)
1 citrom leve (én nem szoktam az egészet beletenni)
2 db erőleveskocka
3 ek petrezselyem
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk, és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleves-kockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel (~2 l). Forrás után fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már szinte jó minden zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót . Egy kis tálba öntjük a tejszínt, rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük, és a leveshez adjuk. Ha szükségesnek érezzük, adhatunk hozzá még tárkonyt . Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése