Tárkonyos csirkeraguleves

 Tárkonyos csirkeraguleves 

kb. 70 dkg csirkemellfilé

 3 ek olaj 

 3 db sárgarépa 

 2 db fehérrépa 

 1 karalábé 

 1 kisebb zeller 

 1 jó nagy fej vöröshagyma 

 30 dkg zöldborsó 

 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)

 kb. 4 dl főzőtejszín (bár legutóbb csak 2 dl-t tettem bele, úgy is nagyon finom volt) 

 1 citrom leve (én nem szoktam az egészet beletenni) 

 2 db erőleveskocka

 3 ek petrezselyem

 A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk, és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleves-kockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel (~2 l). Forrás után fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már szinte jó minden zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót . Egy kis tálba öntjük a tejszínt, rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük, és a leveshez adjuk. Ha szükségesnek érezzük, adhatunk hozzá még tárkonyt . Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése