Zebratorta

 Zebratorta

Sokszor sütöttem már ezt az egyszerű tortát. A megnevezés nem is igazán helytálló, hiszen egy sima piskótáról van szó egy kis kakaóval színesítve. Viszont látványnak nem utolsó. Finom, mutatós, gyorsan elkészíthető, ez a zebratorta 🙂

 5 tojás

 25 dkg porcukor

 1.25 dl víz 

 2.5 dl olaj 

 1 vaníliás cukor

 37 dkg liszt 

 1 sütőpor 

 2 ek.kakaópor 

 A tojásokat a porcukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát megfelezzük, az egyikbe beletesszük a kakaóport. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. Az aljába teszünk 2 kanál sárga tésztát, arra barnát, ismét sárgát és így tovább. A lényeg, hogy mindig a közepébe tegyük egymásra, így szépen szétfolyik és csíkos lesz. 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük, de végezzünk tűpróbát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése