Sajtos- tejfölös göngyölt hús

 Sajtos-tejfölös göngyölt hús 

Hozzávalók:

80 dkg karaj

20 dkg sonka

20 dkg sajt

1 nagy doboz tejföl

2 gerezd fokhagyma

izlés szerint pirospaprika, só, bors

szükség szerint olaj


Elkészítés: A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet sonkát, és egy szelet sajtot. Feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük a tekercseket. Sütőpapírral bélelt tepsiben  egymás mellé fektetjük a kis tekercseket. Kevés olajjal meglocsoljuk. Kicsi pirospaprikát szórunk még rá, hogy szebb színe legyen 🙂 A tejfölt borssal, pirospaprikával és az áttört fokhagymával összekeverjük, majd a húsokra locsoljuk. Letakarjuk alufóliával, és kb. 60 perc alatt megsütjük. A végén a fóliát levéve reszelt sajtot szórunk rá, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése