Tejszínes- sajtkrémes húsgombócok
Hozzávalók a húsgombóchoz
90 dkg darált hús
8 evőkanál zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 evőkanál olaj
fűszerpaprika, só,bors
Szósz
20 dkg krémsajt
5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 -3 evőkanál liszt
só,fehérbors,szerecsendió idők
Elkészítés:
A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.
A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45 perc alatt.
Köretként kukoricás rizst készítettem mellé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése