Tejszínes-sajtkrémes húsgombóc

 Tejszínes- sajtkrémes húsgombócok


Hozzávalók a húsgombóchoz 

90 dkg darált hús 

8 evőkanál zsemlemorzsa

3 gerezd fokhagyma

2 db tojás

2 evőkanál olaj

fűszerpaprika, só,bors 

Szósz 

20 dkg krémsajt

5 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

2 -3 evőkanál  liszt 

só,fehérbors,szerecsendió idők


Elkészítés:

A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe. 


A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45 perc alatt.

Köretként kukoricás rizst készítettem mellé



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése