Narancsos brownie

 Narancsos brownie


Ezzel a narancsos recepttel indult a brownie iránti rajongásom. Azóta már készítettem epreset, Oreosat is. Ma újra elkészítettem ezt. Imádom. A konyhát pedig karácsonyi hangulat járja át a narancs illata miatt. Lágy, krémes recept, bármilyen gyümölccsel tökéletes. 

Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez


2 dl tej


20 dkg vaj/margarin


3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor


35 dkg cukor


1.5 dl natúr joghurt


2 tojás


csipet só


2 darab narancs (narancshéj a tésztába )


2 kávéskanál szódabikarbóna


25 dkg liszt


10 dkg étcsoki


A tésztához vízgőz fölött összeolvasztjuk a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot. Vigyázzunk, ne legyen túl forró! Fakanállal hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, végül a sóval, narancshéjjal, szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Beledobáljuk a narancsgerezdeket, és az étcsokit. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki, vegyük ki 35 perc után, ha belül nyersnek tűnik, akkor is. Kihűlve krémes lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése