Gombás tokány burgonyafánkkal

 Gombás tokány burgonyafánkkal 

Mindkét étellel találkoztatok már nálam, csak nem ebben az összeállításban. Gondoltam, jó párost alkotnának ketten, és nem tévedtem. A szaftos hús mellé kitűnő párosítás a burgonyagombóc. A fánk egyébként önmagában, tartárral is kitűnő, a hús pedig rizzsel és tésztával is megállja a helyét. Az egyik kedvenc ragum, isteni finom, próbáljátok ki, ha még nem tettétek.

 Hozzávalók a húshoz: 

 1 kg sertéscomb 

 10 dkg szalonna

 2 evőkanál liszt 

 25 dkg gomba 

 3 paradicsom

 2 paprika 

 2 vöröshagyma 

 2 nagy dobozos tejföl  

só, bors, majoranna

 Elkészítés: 

 Egy serpenyőben zsírjára sütjük a felkockázott szalonnát. A pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, belekeverjük a szeletelt gombát, paradicsomot, paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, elfőzzük róla a vizet. Besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel. Felforraljuk. 

 Burgonyafánk

 Hozzávalók: 

1 kg burgonya 

fél kiló liszt 

4 tojás

 5dkg élesztő

 1 mokkáskanálnyi só 

olaj 

zsemlemorzsa

 A burgonyát felfőzzük, majd összetörjük. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kihűlt burgonyát. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése