Gombás tokány burgonyafánkkal
Mindkét étellel találkoztatok már nálam, csak nem ebben az összeállításban. Gondoltam, jó párost alkotnának ketten, és nem tévedtem. A szaftos hús mellé kitűnő párosítás a burgonyagombóc. A fánk egyébként önmagában, tartárral is kitűnő, a hús pedig rizzsel és tésztával is megállja a helyét. Az egyik kedvenc ragum, isteni finom, próbáljátok ki, ha még nem tettétek.
Hozzávalók a húshoz:
1 kg sertéscomb
10 dkg szalonna
2 evőkanál liszt
25 dkg gomba
3 paradicsom
2 paprika
2 vöröshagyma
2 nagy dobozos tejföl
só, bors, majoranna
Elkészítés:
Egy serpenyőben zsírjára sütjük a felkockázott szalonnát. A pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, belekeverjük a szeletelt gombát, paradicsomot, paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, elfőzzük róla a vizet. Besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel. Felforraljuk.
Burgonyafánk
Hozzávalók:
1 kg burgonya
fél kiló liszt
4 tojás
5dkg élesztő
1 mokkáskanálnyi só
olaj
zsemlemorzsa
A burgonyát felfőzzük, majd összetörjük. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kihűlt burgonyát. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése