Túrós krémes

 Túrós krémes

 Ha egy habos, krémes szeletre vágyunk, akkor íme egy finom recept hozzá.

 Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez 

 Első réteghez: 

 30 dkg darált keksz

 10 dkg porcukor

 15 dkg margarin

 1 csomag vaníliás cukor

 Második réteghez: 

 1/2 tasak zselatin 

 50 dkg tehéntúró 

 15 dkg porcukor 

 2 dl habtejszín 

 1 vaníliás cukor 

 Harmadik réteghez:

 8 dl tej 

1 csomag házi krémes krém 

 Negyedik réteghez: 

 3 dl habtejszín 

 1/2 tasak zselatin

 Tetejére: 1

0 dkg csoki vagy tortadara 

 Elkészítés: 

 Az összes tejszínt kemény habbá verjük. Az első réteghez a darált kekszet a hozzávalókkal összekeverjük. Ha túl száraz, tegyünk hozzá egy kis tejet! Magas peremű tepsibe belenyomkodjuk. (Én kibéleltem sütőpapírral) 

A második réteghez a zselatint kb. fél dl vízben feloldjuk, melegítjük. A túrót villával jól összenyomjuk, hozzákeverjük a cukrokat, a tejszín kisebbik felét és a zselatint. A kekszes alapra kenjük. 

A harmadik réteghez 8 dl tejjel keményre verjük a krémport (kb. 3 perc), és a túrós rétegre simítjuk.

 A negyedik réteghez a maradék tejszínhabba belekeverjük a fél dl vízben feloldott zselatint, majd a vaníliás krémen elterítjük. Megszórjuk reszelt csokival, és a hűtőben minimum 30 percig állni hagyjuk, csak utána szeleteljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése