Fahéjas keksz
Hozzávalók kb. 25 db kekszhez
12,5 dkg puha vaj
11 dkg cukor
1 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 kk sütőpor
~ 2 kk fahéj
~ 2-3 kk cukor
A puha vajat keverjük simára a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és keverjük simára. Tegyük hűtőbe 30 percre vagy akár egész éjszakára, így másnap is süthető. (Én egy éjszakára tettem, másnap formázás előtt fél órával korábban vettem ki a hűtőből, hogy ne legyen olyan kemény.) A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Egy tálba szórjuk a fahéjat a cukorral. A masszából gyúrjunk diónyi gombócokat, és hempergessük őket a fahéjas cukorba. Tegyük a sütőpapírra őket, egymástól 3-4 cm-re. Amint az összes gombóc a tepsire került, egy kiskanál segítségével lapítsuk ki őket, és toljuk a sütőbe kb. 15 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése