Igazából ezt a süteményt bármilyen formában elkészíthetjük, de valahogy én mindig tortaformában sütöm. Nagyon egyszerű, gyorsan és könnyen összeállítható desszert. A tésztába kedvünk szerint tehetünk diót, mazsolát, csokidarabokat, kókuszt. Ki mivel szeretné gazdagítani. Mi így simán is szeretjük 🙂
Almatorta
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás
2 ek. olaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
kevés rumaroma
pici só tej
5 kisebb alma
+a tetejére kevés cukor és fahéj
Elkészítés:
Az almák kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük, összekavarjuk őket, tejjel lazítunk rajta. Ne legyen túl híg a tészta!
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és kettőt szeletekre vágunk, hármat pedig felkockázunk. A kockákra vágott almát a tésztához keverjük, és az egészet sütőpapíros tortaformába öntjük.
A megmaradt szeletekkel pedig tetszés szerint kidíszítjük a tészta tetejét, és egy picit bele is nyomkodjuk őket.
Végül a tetejét megszórjuk egy kevés cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 45 perc. Ha kész, rácson kihűtjük, és megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése