Almatorta

Igazából ezt a süteményt bármilyen formában elkészíthetjük, de valahogy én mindig tortaformában sütöm. Nagyon egyszerű, gyorsan és könnyen összeállítható desszert. A tésztába kedvünk szerint tehetünk diót, mazsolát, csokidarabokat, kókuszt. Ki mivel szeretné gazdagítani. Mi így simán is szeretjük 🙂


Almatorta

Hozzávalók:


2 bögre liszt

1 bögre cukor

10 dkg puha vaj

2 tojás

2 ek. olaj

1 cs. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

kevés rumaroma

pici só   tej                                                                                                                                                           

5 kisebb alma

+a tetejére  kevés cukor és fahéj

Elkészítés:



Az almák kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük, összekavarjuk őket, tejjel lazítunk rajta. Ne legyen túl híg a tészta!

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és kettőt szeletekre vágunk, hármat pedig felkockázunk. A kockákra vágott almát a tésztához keverjük, és az egészet sütőpapíros tortaformába öntjük.

A megmaradt szeletekkel pedig tetszés szerint kidíszítjük a tészta tetejét, és egy picit bele is nyomkodjuk őket.

Végül a tetejét megszórjuk egy kevés cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 45 perc.  Ha kész, rácson kihűtjük, és megszórjuk porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése