Paradicsomos húsgombóc

 Paradicsomos húsgombóc

 1 kg darált hús 

 1.5 csésze rizs 

1 kis hagyma

 2 tojás

 3 doboz paradicsompüré 

só, bors ,ételízesítő, leveskocka (elhagyható, én sem mindig teszek bele) 

pirospaprika, 

liszt 

cukor

 A hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. Egy nagyobb edénybe kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, a húsos keverékből kézzel kisebb gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálba szedem. A paradicsompürét kevés vízzel és liszttel simára keverem, és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint cukorral ízesítem. A gombócokat visszahelyezem. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése