Paradicsomos húsgombóc
1 kg darált hús
1.5 csésze rizs
1 kis hagyma
2 tojás
3 doboz paradicsompüré
só, bors ,ételízesítő, leveskocka (elhagyható, én sem mindig teszek bele)
pirospaprika,
liszt
cukor
A hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. Egy nagyobb edénybe kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, a húsos keverékből kézzel kisebb gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálba szedem. A paradicsompürét kevés vízzel és liszttel simára keverem, és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint cukorral ízesítem. A gombócokat visszahelyezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése