Palócleves

 Egyik kedvencem. Finom, laktató, tartalmas leves. 

 Palóc leves 

 1 vöröshagyma 

 50 dkg hús ( van, amikor több kerül bele)

 50 dkg krumpli

 50 dkg zöldbab 

 pirospaprika, só, bors, babérlevél

  liszt

 3 dl tejföl 

Olaj

(aki szereti kicsit savanykásabban, az tehet bele egy kevés ecetet, én nem szoktam) 

 Az olajon megdinsztelem a hagymát. Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a húst, sózom, borsozom. Rádobom a babérlevelet. Mikor kifehéredik a hús, felöntöm vízzel (kb. 2 liter),és kicsit főzöm. Amikor már majdnem puha, beleteszem a krumplit, zöldbabot. Puhára főzöm a zöldségeket, végül behabarom (a tejfölben elkeverem a lisztet, kiszedek egy kanállal a levesből, összekeverem, majd beleöntöm a levesbe folyamatos kavargatás mellett). Pár percig főzöm, és elkészült a finom leveske 🙂



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése