Egyik kedvencem. Finom, laktató, tartalmas leves.
Palóc leves
1 vöröshagyma
50 dkg hús ( van, amikor több kerül bele)
50 dkg krumpli
50 dkg zöldbab
pirospaprika, só, bors, babérlevél
liszt
3 dl tejföl
Olaj
(aki szereti kicsit savanykásabban, az tehet bele egy kevés ecetet, én nem szoktam)
Az olajon megdinsztelem a hagymát. Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a húst, sózom, borsozom. Rádobom a babérlevelet. Mikor kifehéredik a hús, felöntöm vízzel (kb. 2 liter),és kicsit főzöm. Amikor már majdnem puha, beleteszem a krumplit, zöldbabot. Puhára főzöm a zöldségeket, végül behabarom (a tejfölben elkeverem a lisztet, kiszedek egy kanállal a levesből, összekeverem, majd beleöntöm a levesbe folyamatos kavargatás mellett). Pár percig főzöm, és elkészült a finom leveske 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése