Grillezett csirkemell kapros-fokhagymás tejföllel

Grillezett csirkemell kapros-fokhagymás tejföllel sült tészta

 1 kg csirkemell

 500 g tészta 

 1 vödrös tejföl 

 fokhagyma (1- 2 gerezd, de ízlés dolga) kapor 

 pác: 

2 dl olaj, 

2 evőkanál mustár,

 2 teáskanál pirospaprika, 

oregánó, bazsalikom, 

1 csomag grill fűszerkeverék (ezeket csak összekeverem) 

 füstölt sajt 

 A tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem. A húst serpenyőn kisütöm, és ráöntöm az egészet a tésztára (minden szaftjával együtt). Összekeverem, hogy mindenhová jusson a húsból. A tejfölbe belerakom a fokhagymát és a kaprot, ezeket ízlés szerint adagoljuk, majd beborítom vele a tésztát. Kicsit ezzel is összekeverem, hogy jó szaftos legyen mindenhol. Végül sajtot reszelek rá, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig pirítom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése