Grillezett csirkemell kapros-fokhagymás tejföllel sült tészta
1 kg csirkemell
500 g tészta
1 vödrös tejföl
fokhagyma (1- 2 gerezd, de ízlés dolga) kapor
pác:
2 dl olaj,
2 evőkanál mustár,
2 teáskanál pirospaprika,
oregánó, bazsalikom,
1 csomag grill fűszerkeverék (ezeket csak összekeverem)
füstölt sajt
A tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem. A húst serpenyőn kisütöm, és ráöntöm az egészet a tésztára (minden szaftjával együtt). Összekeverem, hogy mindenhová jusson a húsból. A tejfölbe belerakom a fokhagymát és a kaprot, ezeket ízlés szerint adagoljuk, majd beborítom vele a tésztát. Kicsit ezzel is összekeverem, hogy jó szaftos legyen mindenhol. Végül sajtot reszelek rá, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig pirítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése