Csirkemájas-gombás ragu karajszeleteken, sajt alatt sütve

 Csirkemájas-gombás ragu karajszeleteken, sajt alatt sütve 

 Hozzávalók: 

 12 szelet karaj csont nélkül 

40 dkg csirkemáj 

25 dkg gomba 

10 dkg füstölt szalonna 

25 dkg trappista sajt reszelve 

1 fej vöröshagyma

 só

 őrölt fekete bors

 majoranna 

pirospaprika

 finomliszt 

étolaj 

 Elkészítés: 

 A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle: A szalonnát megpirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele egy kis majorannát és piros paprikát is. Szinte készre főzzük. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Köretként én burgonyapürét adtam mellé. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése