Csirkemájas-gombás ragu karajszeleteken, sajt alatt sütve
Hozzávalók:
12 szelet karaj csont nélkül
40 dkg csirkemáj
25 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg trappista sajt reszelve
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
majoranna
pirospaprika
finomliszt
étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle: A szalonnát megpirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele egy kis majorannát és piros paprikát is. Szinte készre főzzük. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Köretként én burgonyapürét adtam mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése