Gnocchi baconös-póréhagymás mártással

 Gnocchi baconös-póréhagymás mártással

 Gnocchi:

 1 kg krumpli 

 30 dkg liszt 

 1 tojás 

 A krumplit héjában megfőzöm. Ezután meghámozom, összetöröm, hozzáadom a lisztet és a tojást, könnyű tésztát gyúrok belőle. Nagyobb darabot csípek belőle, henger alakúra formázom (kb 2-3 cm átmérőjű), és egyenlő darabkákra vágom. Sós, forrásban lévő vízbe teszem, ha feljön a tetejére, elkészült. 

 Mártás:

 250 g kockázott bacon 

 1 póréhagyma 

 kb. 15 dkg sajt (én most füstölt-fokhagymás Karavánt használtam)

 fél liter főzőtejszín  

1 csokor petrezselyem  

oregánó, bazsalikom 

 A bacont megpirítom, hozzáadom a felaprított hagymát. Ha üvegesre pirult, mehet bele a petrezselyem, majd fűszerezem. Felöntöm tejszínnel, belekockázom a sajtot. Addig főzöm, amíg elolvad a sajt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése