Gnocchi baconös-póréhagymás mártással
Gnocchi:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 tojás
A krumplit héjában megfőzöm. Ezután meghámozom, összetöröm, hozzáadom a lisztet és a tojást, könnyű tésztát gyúrok belőle. Nagyobb darabot csípek belőle, henger alakúra formázom (kb 2-3 cm átmérőjű), és egyenlő darabkákra vágom. Sós, forrásban lévő vízbe teszem, ha feljön a tetejére, elkészült.
Mártás:
250 g kockázott bacon
1 póréhagyma
kb. 15 dkg sajt (én most füstölt-fokhagymás Karavánt használtam)
fél liter főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
oregánó, bazsalikom
A bacont megpirítom, hozzáadom a felaprított hagymát. Ha üvegesre pirult, mehet bele a petrezselyem, majd fűszerezem. Felöntöm tejszínnel, belekockázom a sajtot. Addig főzöm, amíg elolvad a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése