Frankfurti leves
Ti tudtátok, hogy a frankfurti levesnek köze sincs Frankfurthoz? Sőt, nagyon úgy tűnik, ez is egy magyar “találmány”. Igazából bárki is találta ki, hálásak lehetünk neki 😀
Hozzávalók:
8 szál füstölt virsli
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 kisebb kelkáposzta
2 nagyobb krumpli
pirospaprika, majoranna, só, bors
1 ek. liszt
2-3 dl. tejföl
olaj
A hagymát olajon megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, pirospaprikát. Kevés vízzel felöntöm. Beleteszem a felcsíkozott kelkáposztát. Ha összeesett a káposzta, felöntöm forró vízzel. A krumplit is hozzáadjuk, alaposan fűszerezzük. Amikor megpuhult a krumpli, a leveshez hozzáadom a liszttel elkevert tejfölt, majd beleteszem a virslit. Kb. még 2 percig főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése