Frankfurti leves

 Frankfurti leves 

Ti tudtátok, hogy a frankfurti levesnek köze sincs Frankfurthoz? Sőt, nagyon úgy tűnik, ez is egy magyar “találmány”. Igazából bárki is találta ki, hálásak lehetünk neki 😀

 Hozzávalók: 

 8 szál füstölt virsli 

 1 vöröshagyma 

 1 fokhagyma

 1 kisebb kelkáposzta 

2 nagyobb krumpli 

 pirospaprika, majoranna, só, bors 

1 ek. liszt 

 2-3 dl. tejföl 

 olaj 

 A hagymát olajon megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, pirospaprikát. Kevés vízzel felöntöm. Beleteszem a felcsíkozott kelkáposztát. Ha összeesett a káposzta, felöntöm forró vízzel. A krumplit is hozzáadjuk, alaposan fűszerezzük. Amikor megpuhult a krumpli, a leveshez hozzáadom a liszttel elkevert tejfölt, majd beleteszem a virslit. Kb. még 2 percig főzöm. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése