Húsgombóc tejfölös takarásban

 Húsgombóc tejfölös takarásban 

Nagyon finom, laktató étel. A köret tetszés szerint variálható de igazán rizs vagy burgonyapüré illik mellé. Nincs annyi szaftja, hogy tésztával lehessen enni, és nem is illik hozzá igazán. 

Húsgombócokhoz: 

 50 dkg darált hús 

 4 zsömle

 fokhagyma, pirospaprika, só, bors

 takaráshoz: 

 6 dl tej 

 3 ek. liszt 

 10 dkg vaj 

 6 ek. tejföl 

 reszelt sajt

 A zsömléket bevizezzük, jól kinyomkodjuk majd a húshoz adunk, amit ízesütünk fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával. Kisebb gombócokat formálunk, olajozott tepsibe rakjuk.(Én mindig teszek sütőpapírt a tepsibe, kicsit megkenem olajjal). 180 fokon 30 percig sütjük. A takaróhoz a vajat felolvasztjuk, liszttel megszórjuk, pirítjuk, majd felengedjük tejjel. Amikor besűrűsödik, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. A gombócokra öntjük, reszelt sajttal megszórjuk (jelen esetben füstölt sajttal). Visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése