Rakott édesburgonya

 Rakott édesburgonya 

Szeretitek az édesburgonyát? Készítsétek el rakottan is, nem fogjátok megbánni :) 

Hozzávalók: 

 1 nagy fej vöröshagyma 

 1 kg lapocka vagy marhahús

 140 g sűrített paradicsom

 1.5 kg édesburgonya 

 2 nagyobb szál répa 

 8 dkg vaj 

 8 dkg liszt

 8 dl tej 

 1 tojás

 Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olajon, adjuk hozzá a kockázott húst, pirítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsünk alá 3 dl vizet, keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, fedjük le és főzzük puhára. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Az édesburgonyát és a répát hámozzuk meg, karikázzuk fel őket, és sós vízben főzzük elő 10 percig, majd szűrjük le. Készítsünk besamelt: vajon futtassuk meg a lisztet, majd fokozatosan öntsük fel a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Főzzük sűrűre. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tojást. Egy tűzálló tálba rétegezzük az édesburgonyát, rá a húst, majd fedjük be répával elkevert burgonyával. Tetejére ráöntjük a mártást. 200 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése