Rakott édesburgonya
Szeretitek az édesburgonyát? Készítsétek el rakottan is, nem fogjátok megbánni :)
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg lapocka vagy marhahús
140 g sűrített paradicsom
1.5 kg édesburgonya
2 nagyobb szál répa
8 dkg vaj
8 dkg liszt
8 dl tej
1 tojás
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olajon, adjuk hozzá a kockázott húst, pirítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsünk alá 3 dl vizet, keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, fedjük le és főzzük puhára. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Az édesburgonyát és a répát hámozzuk meg, karikázzuk fel őket, és sós vízben főzzük elő 10 percig, majd szűrjük le. Készítsünk besamelt: vajon futtassuk meg a lisztet, majd fokozatosan öntsük fel a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Főzzük sűrűre. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tojást. Egy tűzálló tálba rétegezzük az édesburgonyát, rá a húst, majd fedjük be répával elkevert burgonyával. Tetejére ráöntjük a mártást. 200 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése