Kaporszószos húsgombóc
Nagyon bánom, hogy nem frissen lett fotózva az étel, mert akkor még a tejszín szép folyós volt, teljesen másképp mutatott, de nem volt rá lehetőségem. Az ízén viszont mit sem változtat ez. Nagyon finom étel, érdemes kipróbálni. Én is kissé félve álltam neki, de klasszul sikerült.
Hozzávalók:
húsgombóchoz:
1 kg darált hús
fokhagyma, vöröshagyma
1 tojás
kb. 6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors, pirospaprika
kaporszószhoz:
5 evőkanál vaj (én késsel vágtam 5 vékonyabb szeletet)
5 evőkanál liszt
1 csokor kapor
fél liter főzőtejszín
Elkészítés:
A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük, kis golyókat formázunk belőle, majd forrásban lévő vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük.
A szószhoz a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk a kaporral, majd felöntjük tejszínnel. pici sóval, borssal, citromlével, cukorral ízesíthetjük. Kb. 5 percig forraljuk, állandó kavargatás mellett. Ezután beletesszük a gombócokat és még kb. 5 percig főzzük őket együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése