Keleti ízvilágú tészta rántott csirkemellel
Kínai pirított tészta a valódi neve, ahogyan én rátaláltam, de én most sima spagettiből készítettem, ezért nem neveztem úgy 🙂 Különleges ízvilága van, a férjem szereti a keleti konyhát, ízlett neki nagyon.
Hozzávalók:
kevés vaj a pároláshoz
30 dkg mirelit vagy friss zöldségkeverék (nekem volt egy nagy befőttes üvegem borsó-kukorica-répa keverékkel, ezt használtam fel)
2 nagy fej hagyma
kevés fehér bors
ételízesítő
őrölt kömény
szerecsendió
majoranna
3-4 ek. szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
2 tojás
Elkészítése:
A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák, és egy kicsit pirultak legyenek. Amikor ez kész, hozzáadom a hideg tésztát, meglocsolom 3-4 evőkanál szójaszósszal (ízlés szerint), és pirítás közben összekeverem. Végül belekeverem a 2 tojást, amit előzőleg villával felvertem. Pár percig még pirítom. Rántott csirkemell csíkokat kínáltam mellé, de gondolom, ha belefőzöm a csirkehúst, ugyanolyan finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése