Reszelt túrós

 Reszelt túrós 

Az egyik legegyszerűbb túrós süti, és viszonylag gyorsan el is készül. Kedvünkre ízesíthetjük gyümölcsökkel is, de ki is hagyható, én sem teszek bele mindig.

 Hozzávalók:

 A tésztához 

 3 evőkanál keserű kakaópor 

 40 dkg finomliszt 

 15 dkg porcukor 

 25 dkg Rama

 1 tojássárgája (én beleteszem mindig az egész tojást…) 

 fél csomag sütőpor 

 A töltelékhez 

 1 db citrom reszelt héja

 40 dkg konzerv/friss őszibarack (elhagyható)

 5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz (ha kimarad is ugyanolyan finom)

 1 kg tehéntúró

 1 csomag vaníliás cukor 

 25 dkg porcukor

 3 db tojás

 Elkészítés

 A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órán át. (Vagy a fagyasztóba, amíg készítjük a tölteléket). A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a darált kekszet és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. (Én nem szoktam szétválogatni a tojásokat. Hozzákeverek mindent a túróhoz). Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, (én sütőpapírt használok csak) belereszeljük a reszelő durva fokán az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk. A másik tésztacipót – az aljához hasonlóan – a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése