Kráter szelet

 Kráter szelet


Nekem ez a süti is mindig olyan mumus volt, hogy milyen bonyolult lehet elkészíteni, hogy a színek kavalkádja biztosan valami nehéz trükk folytán kerül oda. Jaj 😀 Ettől egyszerűbb sütit aligha találunk. Nagyon finom, a pudingok különböző ízesítéseivel pedig tovább fokozhatjuk a finom ízt. Én most tutti frutti és fehér csoki ízűvel készítettem. 


Hozzávalók:


A pudinghoz:


2 csomag pudingpor (különböző ízűekkel az igazi)


9 dl tej


6 evőkanál cukor


A tésztához:


5 tojás


25 dkg cukor


1 csomag vaníliás cukor


1 dl tej


1 dl olaj


25 dkg liszt


2 evőkanál kakaó


1 csomag sütőpor


Elkészítés:

A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).


A tojássárgáját a kétféle cukorral elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet, az  olajat, majd a lisztet, kakaót,  sütőport, és a végén  keményre vert tojáshabot. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon tűpróbáig sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése