Reszelt túrós
Az egyik legegyszerűbb túrós süti, és viszonylag gyorsan el is készül. Kedvünkre variálhatjuk gyümölcsökkel is, de ki is hagyható, én sem teszek bele mindig.
Hozzávalók:
A tésztához
3 evőkanál keserű kakaópor
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
25 dkg Rama
1 tojássárgája (én beleteszem mindig az egész tojást…)
fél csomag sütőpor
A töltelékhez
1 db citrom reszelt héja
40 dkg konzerv/friss őszibarack (elhagyható)
5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz (ha kimarad is ugyanolyan finom)
1 kg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
3 db tojás
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órán át. (Vagy a fagyasztóba, amíg készítjük a tölteléket). A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a darált kekszet és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. (Én nem szoktam szétválogatni a tojásokat. Hozzákeverek mindent a túróhoz). Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, (én sütőpapírt használok csak) belereszeljük a reszelő durva fokán az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk.
A másik tésztacipót – az aljához hasonlóan – a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése