A múltkor kaptunk anyósomtól egy szatyor almát. Már itt volt egy ideje, muszáj volt felhasználni. Egy egyszerű almás pitét választottam. Olyan igazi, nagymamaféle ♥️ isteni finom fahéjas illat lengte be a házat sütés közben.
Almás pite
Hozzávalók egy 20x30 tepsihez
Tészta:
50dkg liszt + a nyújtáshoz
10 dkg porcukor+ a tálaláshoz (tetejére szóráshoz)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája (a fehérje megy a süti tetejére)
175g tejföl
Töltelék
2 kg alma ( nekem picit kevesebb volt)
2-3 evőkanál búzadara/darált keksz
1 teáskanál őrölt fahéj
3-4 evőkanál cukor
(Nekem volt itthon fahéjas vaníliás cukrom, én azt használtam )
A tésztához valókat összegyúrjuk. Két egyforma cipót formálunk belőle, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Citrom levével meg lehet locsolni,úgy nem barnul meg.
Mindkét cipót tepsi méretű téglalappá nyújtjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával. Egyenletesen elosztjuk rajta a kinyomkodott almatölteléket, amit megszórunk a fahéjjal elkevert cukorral. Beborítjuk a másik tésztalappal,megszurkáljuk villával, megkenjük a felvert fehérjével. 180fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése