Karamell szelet

 Húsvétra készítettem ezt a nagyon finom és mutatós süteményt. 


Karamell szelet 

Tészta:

40 dkg liszt 

15 dkg porcukor

10 dkg Rama 

2 evőkanál méz 

1 tojás plusz 1 sárgája 

1 teáskanál szódabikarbóna 

Pici tej 


A hozzávalókat összekeverjük,  egy nagyobb tepsiben kisütjük ( Eredetileg gáztepsiben írja a recept,  én kisebben sütöttem)


Sárga krém 

5 dl tej 

2 dl víz 

2 evőkanál liszt 

2 cs vaníliás pudingpor 


Az egészet sűrűre, keményre főzzük,  kihűtjük. 

Ha kihűlt beleteszünk 20 dkg Ramat és 15 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk. Megkenünk vele egy lapot. 


Fehér krém 

0.5 l Hulala tejszín 

1 cs habfixáló

A tejszínt felverjük,  beletesszük a fixálót. Ezt a sárga krémre tesszük,  majd ennek a tetejére rakjuk a 2. lapot. 


Máz

13 dkg porcukor 

3 evőkanál étolaj 

3 evőkanál forró víz 

2 cs karamell pudingpor 

Nem kell főzni,  csak jól elkavarni és a tésztára kenni. 


Tegyük hűtőbe 1-2 óra hosszára. 

Megjegyzés: nekem sok volt a fehér krém,  legközelebb csak 3 dl tejszínből készíteném,  úgy a szeletelés is könnyebb lenne.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése