Húsvétra készítettem ezt a nagyon finom és mutatós süteményt.
Karamell szelet
Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg Rama
2 evőkanál méz
1 tojás plusz 1 sárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
Pici tej
A hozzávalókat összekeverjük, egy nagyobb tepsiben kisütjük ( Eredetileg gáztepsiben írja a recept, én kisebben sütöttem)
Sárga krém
5 dl tej
2 dl víz
2 evőkanál liszt
2 cs vaníliás pudingpor
Az egészet sűrűre, keményre főzzük, kihűtjük.
Ha kihűlt beleteszünk 20 dkg Ramat és 15 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk. Megkenünk vele egy lapot.
Fehér krém
0.5 l Hulala tejszín
1 cs habfixáló
A tejszínt felverjük, beletesszük a fixálót. Ezt a sárga krémre tesszük, majd ennek a tetejére rakjuk a 2. lapot.
Máz
13 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál forró víz
2 cs karamell pudingpor
Nem kell főzni, csak jól elkavarni és a tésztára kenni.
Tegyük hűtőbe 1-2 óra hosszára.
Megjegyzés: nekem sok volt a fehér krém, legközelebb csak 3 dl tejszínből készíteném, úgy a szeletelés is könnyebb lenne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése