Virslis lángos

 Ti a sima vagy a töltött lángost szeretitek jobban? Én ezt a virsliset nagyon imádom. 


Virslis lángos

Hozzávalók:


50 dkg liszt


2.5 dkg élesztő


1 dl tej


1 mokkáskanál cukor


1.5 dl tejföl


kb. 4 pár virsli



sajt


olaj


Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem). A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk. A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, az elejére 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát,  és forró olajban kisütjük. Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz. A tetejét tetszés szerint kenhetjük ketchuppal,  tejföllel, reszelt sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése