Ti a sima vagy a töltött lángost szeretitek jobban? Én ezt a virsliset nagyon imádom.
Virslis lángos
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1.5 dl tejföl
kb. 4 pár virsli
só
sajt
olaj
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem). A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk. A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, az elejére 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát, és forró olajban kisütjük. Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz. A tetejét tetszés szerint kenhetjük ketchuppal, tejföllel, reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése