Zsebes karaj hagymás , baconös krumplival
Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg kockázott bacon (én ezt elfelejtettem beletenni, amikor betettem a sütőbe, akkor vettem észre, így ezt a krumplihoz adtam)
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
só
őrölt bors
pirospaprika
Elkészítés:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, és 5-6 órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Utána a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, szalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. (Pataki tálban is készíthető!)
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, Kissé előmelegített sütőbe 180-190 fokon kb. 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve még minimum 30 percig.
Hagymás-baconös krumpli
A burgonyát kockákra vágva megfőzöm. A hagymát olajon üvegesre pirítom, majd hozzáaadom a bacon kockákat. Ezután hozzákeverem a főtt krumplihoz a hagymás bacont.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése