Nagyon finom tésztás egytálétel. A bolognainál sokkal különlegesebb íze van. Próbáljátok ki egyszer!
Húsgombócos paradicsomos tészta sütve
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (nálam 75 dkg volt)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 teáskanál Worcestershire-szósz( elhagyható)
2 teáskanál szárított bazsalikom
80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )
olaj (4-5 ek)
só, bors
30 dkg orsótészta (én 40-ből csináltam)
15 dkg parmezán sajt (csak Trappistám volt itthon, azzal is működik:)
A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, Worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle. Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben, sózzuk, borsozzuk. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése