Húsgombóc is paradicsomos tészta sütve

 Nagyon finom tésztás egytálétel. A bolognainál sokkal különlegesebb íze van. Próbáljátok ki egyszer!

Húsgombócos paradicsomos tészta sütve 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (nálam 75 dkg volt)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál mustár

2 teáskanál Worcestershire-szósz( elhagyható)

2 teáskanál szárított bazsalikom

80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )

olaj (4-5 ek)

só, bors

30 dkg orsótészta (én 40-ből csináltam)

15 dkg parmezán sajt (csak Trappistám volt itthon, azzal is működik:)

A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, Worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle. Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben, sózzuk, borsozzuk. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk.  Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése