Medvehagymás pogácsa
6 éve sütöttem, azóta nem került terítékre, de idén változtatok ezen ☺️ kissé intenzív íze van, de nagyon finom ☺️ a képen másfélszeres adag látható.
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 csipet só, cukor
3 evőkanál tejföl
10 dkg medvehagyma
2 tojás
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez hozzáadjuk a margarint, sót, apróra vágott medvehagymát, tojást, tejfölt és az élesztős tejet. 30-40 percig kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése