Rumos diószelet

 Rumos diószelet 


Tésztához

6 tojás 

Csipet só 

25 dkg porcukor

15 dkg darált dió

10 dkg liszt 

7 evőkanál olaj

2 evőkanál víz

Fél tasak sütőpor


Töltelék

1 csomag babapiskóta 

Rumaroma 

1 liter tej + egy kicsi a piskóta áztatásához

3 csomag vaníliás pudingpor

5-6 evőkanál cukor

4 dl habtejszín 


A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval, cukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a sárgájákat, olajat, vizet, sütőport. Elkeverjük. Végül óvatosan beledolgozzuk a lisztet és a diót. 20x30-as, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kihűtjük, kettévágjuk. 


A krémhez a liter tejben megfőzzük a pudingporokat a cukorral. A tejszínt felverjük, és a kihűlt pudingba beledolgozzuk. 


Az egyik piskótalapra rásimítjuk a krém 1/3 részét, kirakjuk rumos tejben áztatott babapiskótával, erre jön a krém másik 1/3 része. Beborítjuk a másik piskótalappal, amire rákenjük a megmaradt krémet. Egy éjszakát hűlni hagyjuk. 

Szeletelés előtt megszórtam darált dióval, és reszelt csokival.

Megjegyzés a babapiskótát rumos kávéban is forgathatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése