Burgonyás lángos
50 dkg liszt
30 dkg főtt, áttört krumpli (nekem most 38 dkg volt)
2.5 dkg élesztő (1 csomag instant élesztővel is tökéletes)
2 kiskanál só
csipet őrölt bors és cukor
kb. 1.5 dl tej az élesztőhöz ( ha instantot teszek bele, akkor is beleteszem a tejet!)
olaj
feltétnek: sajt, tejföl
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk laposra. (Én kisebb, ducibb lángosokat szeretek sütni, annyira nem szoktam kilapítani)Aranybarnára sütjük, kívánt feltéttel megkenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése