Anyósom szokta így főzni a karalábét. Mivel nagyon szeretjük így, elkészítettem én is. Mondanám, hogy töltött karalábé, de reszelve van benne a zöldség...
3 db karalábé
Kb. Fél kg darált hús
Kb. 1.5 dl rizs
Só, bors, pirospaprika, fokhagyma, petrezselyem
1 leveskocka
450g tejföl
3 evőkanál liszt
A karalábét káposztareszelőn lereszelem.
A húst a fűszerekkel, rizzsel összegyúrom. Gombócokat formálok.
A karalábét felöntöm vízzel, dobok bele egy leveskockát, beleteszem a gombócokat. Amikor a gombócok megpuhultak, kiveszem őket. A tejfölben elkeverem a lisztet, majd behabarom vele a karalábét. Összekeverem, visszateszem a húsgolyókat. Pár percig főzöm még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése