Ezt még az előző konyhámban, 7 évvel ezelőtt sütöttem. Picit maszatolós, de nagyon finom.
Finomabb volt, mint ahogyan kinéz 😀
Tojásleves buggyantott tojással
olaj
1 fej hagyma
Pici fokhagyma
1 tk őrölt fűszerkömény
só, bors
1 ek. liszt
2 tk pirospaprika
1.2 l víz
1 ek 10%-os ecet (én kevesebbet tettem)
5 db tojás
Egy kis fazékba olajat öntünk, beleszórjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, megszórjuk a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és megdinszteljük a hagymákat.
Ha már üveges, rászórjuk a lisztet, és kicsit megpirítjuk, majd jöhet a pirospaprika, és felöntjük a víz felével. 3-4 percig forraljuk, majd ráöntjük a többi vizet is, beletesszük az ecetet, és ízlés szerint még egyszer sózunk, borsozunk, majd alacsonyra vesszük a lángot.
Ezután az egyik tojást felütjük, kicsit felkeverjük, majd az éppen gyöngyöző levesbe csurgatjuk, és csak 2 perc elteltével keverjük meg. A többi tojást egyesével egy csészébe ütjük, és abból óvatosan a levesbe ejtjük, hogy egészben maradjanak. 4-5 perce elteltével elzárjuk a lángot, és tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése