Tojásleves

 Ezt még az előző konyhámban, 7 évvel ezelőtt sütöttem. Picit maszatolós, de nagyon finom. 


Finomabb volt, mint ahogyan kinéz 😀

Tojásleves buggyantott tojással


 olaj 

1 fej hagyma 

Pici fokhagyma

1 tk őrölt fűszerkömény

só, bors

1 ek. liszt 

2 tk pirospaprika

1.2 l víz

1 ek 10%-os ecet (én kevesebbet tettem)

5 db tojás


Egy kis fazékba olajat öntünk, beleszórjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, megszórjuk a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és megdinszteljük a hagymákat.


Ha már üveges, rászórjuk a lisztet, és kicsit megpirítjuk, majd jöhet a pirospaprika, és felöntjük a víz felével. 3-4 percig forraljuk, majd ráöntjük a többi vizet is, beletesszük az ecetet, és ízlés szerint még egyszer sózunk, borsozunk, majd alacsonyra vesszük a lángot.


Ezután az egyik tojást felütjük, kicsit felkeverjük, majd az éppen gyöngyöző levesbe csurgatjuk, és csak 2 perc elteltével keverjük meg. A többi tojást egyesével egy csészébe ütjük, és abból óvatosan a levesbe ejtjük, hogy egészben maradjanak. 4-5 perce elteltével elzárjuk a lángot, és tálalhatunk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése