A tészta annyira finom, hogy sokszor csak magában készítem el, nem igényeljük mellé a húst abszolút.
Baconös-gombás makaróni sült csirkecombbal
Hozzávalók a húshoz:
4 csirkecomb
pirospaprika
bors
rozmaring
kakukkfű
gyros fűszerkeverék
olaj
A combokat lelocsolom egy kis olajjal és alaposan megszórom a fűszerekkel (rozmaringból és kakukkfűből mindegyikre 1-1 nagyobb csipetet tettem, a többit nem sajnáltam). Rövid ideig állni hagyom, majd egy serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütöm mindkét oldalukat. (Sütés közben locsolgattam azzal a páccal, ami a tálban maradt.)
Tésztához:
makaróni tészta
500 g kockázott bacon
1 konzerv gomba
0.5 l főzőtejszín
2 evőkanál liszt
A tésztát kifőzöm. A bacont megpirítom, majd hozzáadom a gombát és felöntöm a tejszínnel. Pici borsot szórok rá. Kiveszek 6 evőkanál tejszínt, majd összekeverem a 2 evőkanál liszttel és a raguhoz adom, besűrítem. A tésztát tálalás előtt összekeverem a gombás szósszal.
Megjegyzés: a tészta olyan finom ezzel a szósszal, hogy önálló ételként is megállja a helyét! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése