Bakonyi húsgombóc
Hozzávalók a húsgombóchoz:
1 kg darált hús
kb. 4 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
só, bors, fokhagyma
A raguhoz:
1 kisüveges gomba
1 vöröshagyma
3 dl tejföl
1-2 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
Először a gombócokat készítjük el. A húst összegyúrjuk a tojással, zsemlemorzsával, ezután fűszerezzük, majd kisebb golyókat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombócokat, majd félretesszük őket . A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Felöntjük egy kevés vízzel, majd visszatesszük a gombócokat, és alacsony hőfokon kb. 20 percig főzzük. Elkészítjük a habarást: a tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a húsra öntjük, jól elkeerjük, összefőzzük. Ha nem elég sűrű, még tegyünk bele egy kis lisztet. Galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése