Bakonyi húsgombóc

 Bakonyi húsgombóc 

 Hozzávalók a húsgombóchoz: 

 1 kg darált hús 

 kb. 4 evőkanál zsemlemorzsa 

 2 tojás 

 só, bors, fokhagyma 

 A raguhoz: 

 1 kisüveges gomba 

 1 vöröshagyma 

 3 dl tejföl 

 1-2 evőkanál liszt  

só, bors, pirospaprika 

 Először a gombócokat készítjük el. A húst összegyúrjuk a tojással, zsemlemorzsával, ezután fűszerezzük, majd kisebb golyókat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombócokat, majd félretesszük őket . A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Felöntjük egy kevés vízzel, majd visszatesszük a gombócokat, és alacsony hőfokon kb. 20 percig főzzük. Elkészítjük a habarást: a tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a húsra öntjük, jól elkeerjük, összefőzzük. Ha nem elég sűrű, még tegyünk bele egy kis lisztet. Galuskával tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése