Csirkemell tésztában
Eddig kétféleképpen készítettem, leírom mindkettőt 😊
Hozzávalók
0,5 kg-os leveles tészta
kb. 50 dkg csirkemellfilé
10 dkg kockázott bacon
szárnyas fűszerkeverék
1 tojás
2 evőkanál tejföl
só, bors
zsemlemorzsa
1 db tojás a kenéshez
A csirkemellet kockára vágom és a baconnel együtt kevés olajon megpirítom. Ha kihűlt, sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető állagú legyen. A leveles tésztát kinyújtom és négyzeteket vágok belőle. Elosztom a húspépet annyi felé, ahány négyzetet vágtam, és megkenem a péppel. Összehajtom, széleit lenyomkodom, tetejét megkenem tojással. Sütőpapíros tepsiben, 200 °C-on megsütöm.
A másik variáció Dupla adagból készült, vagyis 90 dkg csirkemellfilét és 1 kg leveles tésztát használtam. Bacon helyett pedig 15 dkg sonkát. Szóval, a csirkét apró darabokra vágtam, majd pácot készítettem. Leöntöttem egy kis olajjal, megszórtam gyros fűszerkeverékkel, borssal, pirospaprikával. Addig állni hagytam, amíg a sonkát megpirítottam. Majd hozzáadtam a csirkemellet és készre sütöttem. A folyamat többi része ugyanaz: hozzáadtam a tejfölt és a zsemlemorzsát, bár most tojást nem tettem bele., csak a tetejét kentem meg. 200 fokon 20-25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése