Kókuszos kosárka

 Kókuszos kosárka 

Kaptam anyukámtól kosárka formákat, de még csak most avattam fel őket. Volt egy olyan félelmem, hogy nem jön majd ki a tészta a formából, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt, egyszerűbb elkészíteni, mint ahogyan gondoltam. A töltelék sokféleképpen varálható. 

 Hozzávalók kb. 18 db-hoz

 Tésztához: 

12 dkg vaj/margarin 

20 dkg liszt

 7 dkg porcukor

 1 tojássárgája

 Töltelékhez: 

4 dl tej 

5 dkg kókuszreszelék 

5 dkg cukor 

fél csomag pudingpor (én most tejszín ízűt használtam)

 A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a cukorral, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgájával. (Én most is mikróztam a vajat, ahogy mindig is szoktam…) Diónyi darabokat tépünk belőle, vékonyan a formákba nyomkodjuk, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A krémhez egy lábasba tesszük a 3 dl tejet, kókuszreszeléket és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük a maradék tejjel elkevert pudingporral. a még meleg krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, félretesszük hűlni. Csokireszelékkel vagy tojásfehérjehabbal is díszíthetjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése