Pásztortarhonya

Pásztortarhonya bográcsban

Ezt az ételt még soha nem főztem tűzhelyen, mindig csak bográcsban 😀 A mennyiség is nagyobb társaságnak való. 


 Hozzávalók: 

 1.5 kg sertéscomb ( ha kevesebben vagyunk , akkor csak 1 kg)

 1 pár parasztkolbász 

 25 dkg szalonna

 750 g tarhonya ( ebből is csak 500g teszek, ha csak pár embernek készül)

 4 nagy fej vöröshagyma 

 3 paprika 

 3 nagy paradicsom 

 4 nagyobb burgonya

 só, bors, pirospaprika, gulyáskrém/de ez elhagyható/

 Elkészítés 

 A hagymát finomra, a húst, szalonnát, krumplit, paprikát, paradicsomot kockákra, a kolbászt karikákra szeleteljük. A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk. A szalonnán megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Kb. 10 percig pároljuk, maj hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a krumplit, tarhonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk, de mindig csak keveset., hogy mire minden megpuhul, ne maradjon rajta lé. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése