Gyros
Gyros Ha gyorsan szeretnénk finomat az asztalra varázsolni, akkor a gyros mindig jó választás 🙂
1 kg csirkemellfilé
gyros fűszerkeverék
olaj
mustár
fokhagyma
salátához ízlés szerint zöldségek
öntethez:
kb. 3 dl tejföl
1 salátaöntet fűszerkeverék
A húst hosszúkás csíkokra vágom. Az olajhoz (kb. 1.5-2 dl) hozzákeverem a gyros fűszerkeveréket, a 2 evőkanál mustárt és egy kevés fokhagymát, majd az egészet a húsra öntöm. Kb. 30 percig pácolom. Közben felvágom a zöldségeket. A tejfölhöz hozzákeverem a salátaöntet fűszerkeveréket. A húst minimális olajjal kikent serpenyőben kisütöm. Sültkrumplival és közvetlenül az étkezés előtt leöntött zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése