Őszibarack krémleves

 Őszibarack krémelves

 Hozzávalók: 

 1 őszibarack konzerv

 1 csomag vaníliás pudingpor

 1 kispoharas joghurt (én barackosat használtam)

 fahéj, szegfűszeg

 kb. 10 ml rumaroma

 2-3 dl főzőtejszín

 cukor ízlés szerint 

 Elkészítés: 

 A barackokat beletesszük az edénybe. (Ha szeretnénk darabokat, akkor rakjunk félre 2-3 belőle.) Felöntjük vízzel addig, hogy kb. egy ujjnyival legyen több. Felrakjuk főni. Keverjük össze a tejszínt a barack alaplevével, majd ezt ízesítjük fahéjjal és rumaromával. Ha megfőtt a barack, akkor leturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a pudingport. (Bár ajánlatos a pudingot simára keverni egy kis lével, és csak úgy hozzáadni, lülönben kissé csomós lesz). Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a puding össze nem húzza. Belekeverjük a joghurtot. Ha nem elég édes, akkor tegyünk bele egy kis cukrot. Hidegen tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése