Csirkemellel töltött lángos

 Csirkemellel töltött lángos

 Tésztához: 

60 dkg liszt 

3 dkg élesztő 

24 dkg tejföl 

tej

 cukor

 Töltelékhez:

 50 dkg csirkemell 

2 fej lilahagyma 

páchoz: mustár, gyros fűszerkeverék, ételízesítő 

 Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk megkelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk. Kis idő múlva olajban megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, kisebb darabokat veszünk belőle, ráhelyezünk egy evőkanál húst és egy evőkanál lila hagymát (van, amikor a hagymát megpirítom a hússal együtt). Összehajtjuk a lángost, forró olajban kisütjük. 9 db lett belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése