Az egyik kedvenc ételem a zöldborsós nokedli. Ti szeretitek? A férjemnek mindig készül mellé hús is, neki anélkül nem az igazi 😁
Hozzávalók:
500 g borsó (1 üveges)
1 vöröshagyma
olaj
450 g tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors,pirospaprika, esetleg cukor
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. Ráöntjük a lecsepegtetett borsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és tehetünk bele egy kiskanál cukrot is. Addig főzzük , míg a borsó meg nem puhult. Az evőkanál lisztet és a tejfölt simára keverjük, és a borsóra öntjük. Jól elkeverjük, és addig főzzük, amíg rottyan egyet.
Nokedli:
3 tojás
50 dkg liszt
víz (kb. 2 dl, de szükség szerint)
só
Egy nagyobb edényben tegyünk fel vizet forrni! A lisztet keverjük össze a tojásokkal, sóval, és csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy ragacsos, nyúlós tésztát kapjunk, amit nokedliszaggatóval könnyen ki tudunk szaggatni. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk,ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük. A nokedlit a tejfölös borsóval alaposan összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése