Zöldborsós nokedli

 Az egyik kedvenc ételem a zöldborsós nokedli. Ti szeretitek? A férjemnek mindig készül mellé hús is, neki anélkül nem az igazi 😁

 Hozzávalók: 

 500 g borsó (1 üveges)

 1 vöröshagyma 

 olaj 

 450 g tejföl 

 1 evőkanál liszt

 só, bors,pirospaprika, esetleg cukor 

 A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. Ráöntjük a lecsepegtetett borsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és tehetünk bele egy kiskanál cukrot is. Addig főzzük , míg a borsó meg nem puhult. Az evőkanál lisztet és a tejfölt simára keverjük, és a borsóra öntjük. Jól elkeverjük, és addig főzzük, amíg rottyan egyet.

 Nokedli: 

 3 tojás

 50 dkg liszt 

víz (kb. 2 dl, de szükség szerint)

 só 

 Egy nagyobb edényben tegyünk fel vizet forrni! A lisztet keverjük össze a tojásokkal, sóval, és csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy ragacsos, nyúlós tésztát kapjunk, amit nokedliszaggatóval könnyen ki tudunk szaggatni. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk,ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük. A nokedlit a tejfölös borsóval alaposan összekeverjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése