Csirkés raguval töltött palacsinta sajtszósszal
Hozzávalók:
kb. 10 db palacsinta
(nekem ez az alapreceptem, ezt szoktam duplázni, triplázni, attól függ, mennyi palacsintára van szükségem. Most dupláztam.)
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz (sima csapvízzel is jó )
1 csipet só
3/4 dl olaj
Töltelékhez:
50 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
5 dkg sajt (nem mértem le)
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
A tetejére:
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
10 dkg sajt
só, bors
A palacsinta alapanyagait csomómentesre keverjük, kisütjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fűszerezzük. Mikor a hús megpirult, belekeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése