Tudom, hogy ez a poszt nem fog nagy sikert aratni, ezért nem is bajlódtam a tálalással 😀 Szerencsére nálunk mindenki nagyon szereti a főzelékeket, így ma reggel gyorsan kétfélét is készítettem. Babfőzelék és kelbimbó főzelék.
Babfőzelék
Ha száraz babból készítjük, előző este áztassuk be!😊
Hozzávalók:
500 g száraz tarkabab
3-4 babérlevél
ételízesítő
olaj
5 ek. liszt
pirospaprika
A babot felteszem főni. Folyamatosan leszűröm róla habot. A babérlevéllel és az ételízesítővel ízesítem, majd puhára főzöm. Az olajon 5 púpos evőkanál lisztet megpirítok, majd megszórom paprikával, és kb. 2 dl hideg vízzel simára keverem. Hozzáadom a babhoz, jól elkeverem, még pár percig főzöm. Ecetet ízlés szerint teszek bele.
Kelbimbó főzelék
500g kelbimbó
Ételízesítő
3 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál liszt
Őrölt kömény, só, bors
A kelbimbó végét levágom, a külső rétegét leszedem, majd ételízesítős vízben puhára főzöm. Amikor már szépen belemegy a kés, a tejszínbe elkeverem a lisztet és a zöldségre öntöm. Sűrűre főzöm. Ízesítem. Egy icipici pirospaprikát is tettem bele, a színe miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése