Francia rakott krumpli

Francia rakott krumpli

Hozzávalók: 

 10 db burgonya

 1 szál kolbász 

 7 db tojás

 1 vöröshagyma

 sajt 

 10 dkg kockázott bacon (ez elhagyható, az eredeti recept nem tartalmazza, de én ezen dinsztelem meg a hagymát) 

 A besamel mártáshoz: 

 10 dkg vaj 

 2-3 ek liszt 

 kb. 2 dl tejszín 

 kb. 5 dl tej 

 szerecsendió, bors,ételízesítő

 A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni, hiszen még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom, és hozzáadom a karikára vágott kolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával. Egy jénaiba teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem. Ezután elkészítem a besamel mártást: A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem, és egy kicsit pirítom. Fokozatosan adagolom hozzá a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségű legyen. Fűszerezem. Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz , tetejére sajtot reszelek, és addig sütöm, míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul. (én kb. 30 percig sütöttem 180 fokon). 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése